Bokmässan: Diss-a-påjntment

Ok, då var mitt besök på årets bokmässa avklarad. Och mitt bestående intryck är besvikelse. Allt känns mindre och futtigare än förra året. Hela mässan, montrarna, utbudet.

Jag har bara köpt en enda grej. En namnsdagspresent till Legolas.

Mat & Trädgårdsavdelningen var också blek, och mest fylld av sådant som även fanns här förra året. Min besvikelse får visst stöd när jag läser i Måltidsakademins årliga sammanställning att det kommit ut 350 mat- och kokböcker. Det är visserligen sjukt många, men förra året kom det ut över 400…

Och årets fejm-spotting är om möjligt ännu magrare. Förra året såg jag kändisar överallt, men nu tycks jag vara här alldeles för tidigt.

Det började bra, dock. Hissfärd med Bert Karlsson. Det var säkert elva personer där inne, och Bert lyckades fylla det lilla utrymmet in i minsta vrå med sin närvaro.

Andra kändisar:

 • Tennisoraklet/deckarförfattaren/På Spåret-domaren Björn Hellberg. Honom såg jag på torget hemma i byn för nån vecka sedan.
 • Åsa Walldau, mer känd som Kristi Brud.

That’s it. Diss-a-påjntment var ordet, sa Bull. Hann dock med ett vrålsnabbt men konstruktivt möte med Mikael Mölstad på World of Wine. Och det var ju egentligen mest därför jag kom hit.

5 thoughts on “Bokmässan: Diss-a-påjntment”

 1. Absolut, kära Studioman. Detta diss-inlägg skrevs innan jag tog hissen upp till 23:e våningen, men det framgår inte så bra förstås. Jag har kommit så långt som till att bilderna är inne i datorn, men ensam med tre barn samt diverse ärenden att uträtta så har det inte blivit mer.

 2. MEN GUUUUUUUD! Fick du åka hiss med Bertan!!! Min idol…. Jag fick bara ett kort på honom….

  Jag slogs mest av att det kändes ganska stökigt och rörigt – och så mycket folk trots att det bara var torsdag – för några år sen var torsdagen tänkt för bibliotekarier och då var det luftigt och halvtomt.

  Hälsa frun!

 3. Det förstår jag – hade jag också varit om hon träffat min IT-man.

  Din beskrivning av det hela som en Fawlty Tower-scen har jag förärat familjen runt matbordet i kväll.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *