Ok, jag är omodern II

Men röd Guinness – vad ska det föreställa?

Jag älskar Guinness, men i mitt universum ska den vara svart. Som synden, helst.

Fast jag förstår å andra sidan varför bryggeriet dristar sig att mixtra med “The Black Stuff”, som ölet också kallas. På den viktiga hemmamarknaden Irland är ölet en ikon, men för yngre irländare är det en dryck som förknippas med en äldre generation. Och vem vill dricka samma bira som farsan alltid druckit?

Om lösningen sedan är att lansera en röd variant av ölet, det är väl tveksamt. Men något måste man kanske göra när den viktigaste marknaden börjar tappa höjd.

Om den röda Guinnessen kommer till Sverige, ska jag givetvis testa. Så omodern är jag inte, även om jag föredrar den svarta – helst tappad i omgångar, lugnt och fint, på en stimmig pub i Dublins Temple Bar-kvarter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *