Har du en matblogg?

Då ska du genast gå in och “gilla” den här Facebooksidan: Svenska Matbloggare. Jag har startat den tillsammans med Kinna och Pia. Ända sedan jag startade den här bloggen 2006 har jag grunnat på olika sätt att nätverka med andra. Det har resulterat i bloggträffar och tweetups av lite mer generell karaktär, men nu tycker jag det är dags för lite nätverkande även bland oss som matbloggare.

Facebooksidan är steg ett. Men steg två är redan på gång, i form av en workshop i samband med mässan Det Goda Köket. Där kommer följande att hända:

  • På fredagen, den 12 november, blir det utdelning av Matbloggpriset. I samband med det kommer Kinna, Pia och jag att köra ett litet seminarium, en slags trendspaning med visst fokus på sociala medier. Seminariet äger rum klockan tio.
  • På lördagen har vi bokat ett konferensrum på mässan, mellan 10 och 14. Men det är faktiskt allt vi gjort. Tanken och förhoppningen är att deltagarna ska bidra med innehåll, och den diskussionen har redan rullat igång på Facebooksidan. Om du har tankar och idéer så är det bara att spåna på! De spår vi varit inne på hittills handlar om etik/upphovsrätt, foto/foodstyling och teknik/videobloggande osv.

Jag tycker det här ska bli vansinnigt roligt, och jag hoppas att det kan bli startskottet på något som växer. Hoppas vi ses! Här, på Facebook och på Det Goda Köket.

One thought on “Har du en matblogg?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *