Popcorn och vinterdäck

Gårdagens begivenhet: Step Brothers på Bergakungens sal. En liten besvikelse, oss emellan sagt. Idén med två vuxna hemmaboende söner hade kunnat göras hur kul som helst. Men det var den inte. Fast för för två grabbar på nio och tolv är det förstås rätt kul med folk som tvingas slicka på hunbajs, släpper sig under en anställningsintervju och gnider sina testiklar mot ett trumset. 

Mer intressant var en liten iakttagelse på väg in i biosalongen: 

Jag hoppas det framgår att hela bordet är täckt av popcorn. Vad som kanske inte framgår är att tjejen håller i en säck, som även den är fylld av popcorn! Det var ju premiär på nya Bondfilmen, och min gissning är att det här varit ett extra bord med popcornförsäljning. Inte direkt slutsålt, alltså. 

Efter bion åkte vi till Svärmor och Rektorn i Kungsbacka, där vi sov över. På hemvägen blev det en obligatorisk visit på köptemplet Freeport, men denna gången lyckades jag tygla mig och köpte bara ett par skor för 200 spänn. 

Väl hemkommen var tanken att jag skulle lägga på vinterdäck på bilen. Det blev lite komplicerat, eftersom fälgbultsnyckeln gick sönder när jag bytt på ena sidan: 

Ok. Sommardäck på ena sidan, dubbdäck på andra. Inte bra. Ett stråk av panik infinner sig, eftersom jag har ett gäng basketkillar att hämta från en domarkurs i Göteborg några timmar senare. 

Min räddare i nöden blir Direktören, som även han kör Volvo med lättmetallfälgar. Jag får låna hans nyckel, kan byta däck och hinner till och med ta en kopp kaffe innan jag kastar mig i bilen igen. Men jag kan inte låta bli att sparka lite till på Volvo, trots att företaget så att säga ligger ner – hur tänkte de här? Hjulen på bilen vill man ju dra fast ordentligt, hur kan man då göra denna nyckel i ett så klent material att det ryker i småbitar när man använder den för femte gången? 

Dessutom måste jag komma ihåg att fixa en ny, så jag inte blir sittande på pottkanten när sommardäcken ska på…

One thought on “Popcorn och vinterdäck”

  1. Uuuuhhh, jag ryser när jag hör namnet på den filmen! Var i NY i somras och säg reklamen för den. Både jag och sambon var förväntansfulla när den kom hit (för i NY var vi bara tvugna att se Sex in the City, för den är ju så NY! =)) men ack vad fel vi hade. Den sög verkligen. Varför ska det alltid vara sådan överdriven humor nu för tiden? Däremot vill jag tipsa om Stranger than fiction, om någon inte sett den än. Will Ferells bästa tycker jag!

    Rumptrolls senaste bloggpost..Veckans låtar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *