Majkråsåfft

Jag blir galen. Snart har jag nog ägnat två timmar åt att ladda hem en enkel kalendermall från Microsofts hemsida.

Det är så förbaskat krångligt att jag borde lagt av för länge sedan. Men när jag väl bara fått upp skiten i mitt excel, så blir det faktiskt frymt mycket enklare att göra 2008 års utgivningsschema. Som jag givetvis borde gjort för länge sedan.

Om man redan har bakat pepparkakor, plockat fram elektriska ljusstakar och hängt upp en stjärna av papp i fönstret, men inte gjort påföljande års utgivningsschema – då finns det bara en sak att göra: Fixa det. Nu.

Men att ladda hem filskrället från Microsofts sajt – det är 3000 meter hinder. Med en vattengrav på slutet.

“Your operating system does not meet system requirements”

Visst ja – glömde att Microsoft är allergiskt mot äpplen. Lånar hustruns dator, den kör ju med fönster…

“Your operating system does not meet system requirements”

WTF!?

Läser det finstilta (tar typ 18 minuter) och ser någonstans i bokstavsgröten en uppmaning att använda Internet Explorer. Otroligt! Man kan inte ladda hem skiten med Firefox.

Irritationen stiger.

Till slut lyckas jag dock ladda hem filen, och ska sedan mejla den till min egen dator. Men var är den? Jag letar på datorns skrivbord, i Mina Dokument och allt vad det heter. Söker i Windows. “Det gick inte att hitta någon fil med det namnet.”

Men jag har den ju öppen! Med hjälp av dialogfönstret i excel lyckas jag till slut leta upp filen, som ligger mappen “Documents and settings” och där ytterligare ett par nivåer ned i en mapp som heter “TMP”.

Att jag inte kollade där från början! Grr.

Nu sitter jag i alla fall vid min dator och har öppnat filen. Äntligen.

Då ser jag att eländet är helt fel i alla fall, med veckor som börjar på söndagar! Så nu får jag göra om hela skiten. Snacka om ineffektivt. Och undra på att folk hatar Microsoft. Det var förmodligen de som packade om köttfärsen på Maxi också.

3 thoughts on “Majkråsåfft”

  1. Ring mig först nästa gång…

    Att MS bara tillåter MS-programvara på sin sajt är ett otyg och förmodligen olagligt på något sätt, men icke desto minde ett välkänt elände. Och att filstrukturen förmodligen ritats av killarna som fick gå från Lucas för att deras kopplingsscheman var för svåra till och med där.

    Men snälla Stellan. När du ska spara en fil som du laddar ner i IE får du ju upp fönstret med förslag på plats att spara filen på. Om du vil ha den någon annanstans är det ju bara att byta.

  2. Nä, det får man faktiskt inte, i alla fall fick jag inte det den här gången. Ingen av gångerna – I did it twice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *