Oh, crap

Båda bibbarna i köket är slut, och IT-mamman vill ha mer. Så jag skickar ut henne i garaget för att hämta en ny. (Ni vet väl att man inte ska lagra vin för varmt – inte ens när det är förpackat i bag-in-box?) I garaget finns det lilla lagret som jag köpte på mig senast jag var i Danmark.

Några bibbar, lite sprit, det är trots allt en hel del billigare. Och så hittade jag en femliters bag-in-box som var väldigt billig.

Billigt vin är kanske inte det man rekommenderar normalt sett, men den slank med. Och nu ber jag IT-mamman ta in den. Vilket hon gör.

Men när jag ska öppna den, upptäcker jag mitt fatala misstag: det är vitt vin!

Fem liter.

Jag har inget emot vitt vin, men fem liter – det kommer vi aldrig att hinna kolka i oss. Så du som vill köpa lite hemmagjord vinäger nång gång under första kvartalet -08: jag tar beställningar redan nu.

8 thoughts on “Oh, crap”

 1. Vad fick dig att köpa en på fem liter?!
  Man kan koka perfa köttgrytor med vitt vin trots vad alla säger om at t kött och vitt vin i grytor ska undvikas.

 2. Men jösses, ska det var så svårt at bli av med fem ynkans liter vitt vin? Ställ till ett Vitt Kalas. Knykalas. Du håller med vin och de andra tar med sig det som kan passa till det vita.
  Allt är borta i ett huj och trevligt kommer ni att ha.

 3. Eller dra upp elementen på max, köp ett gäng byggfläktar, på med shortsen och lek sommar! Bibben kommer garanterat att ta slut snabbt. Vamos a la playa! Hälsningar från huset intill!

 4. Sprit i garaget? Det får mig att tänka på nån gammal svensk buskisfilm där herren i huset gömt spriten i vedboden för att kunna smygsupa…

  Jessika: köttgryta på vitt vin skulle jag vilja ha recept på! Mer klassiskt är väl annars kycklinggryta eller att koka musslor i det eller att göra en god fisksås.

 5. Skall till Stora Staden på 50-årskalas ikväll och till systern i Mindre Staden imorgon, så jag får väl ta vinägern i stället 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *