Avdelningen verkliga I-landsproblem

Varför finns inte taco-krydda i vanliga kryddburkar? Det finns ju allt möjligt, pommes frites-krydda (no shit!), pastakrydda och femtielva sorters curry. Men ingen taco-krydda. Den finns bara i fula papperspåsar. Ändå är det Santa Maria som äger kryddhyllan. Och tacohyllan.

Det är ett riktigt I-landsproblem.

9 thoughts on “Avdelningen verkliga I-landsproblem”

 1. Ja, varför inte, egentligen? Intressant tanke. Jag hade garanterat använt det till sjukt mycket av den maten jag lagar, om det funnits som vanlig krydda som sagt.

 2. Håller med bengt, vi har också en burk, men jag fick leta länge inna jag hittade den. Står ibland vid tacokryddorna och ibland i vanliga kryddhyllan.

 3. På Martin Olssons snabbgross kan man köpa Santa Marias tacokrydda i 1½-literstetra! Kostar kanske 60-70 kronor. Överhuvudtaget kan jag rekommendera en inköpsrunda på snabbgross emellanåt (Axfoods lär vara ännu bättre än Martin O, men där har jag aldrig varit).

 4. Som nämnt så finns det, om jag inte minns fel så har glasburken ett rött lock till skillnad från deras vanliga blåa.

  Ang. I lands problem, det är sorgligt men sant.

 5. Där sa du en grej, Helena. Nu bor jag lite avigt, men jag är ju i Göteborg ibland. Och emellanåt till och med på de där ställena, å tjänstens vägnar. En sak jag tycker är lite jobbig med grossarna är dock just de där enorma förpackningarna. Olivolja och tacosås i femliters plastdunk, liksom.

 6. Olivolja är bra för att smörja fötterna med – se där, det kan nog gå åt en och annan liter till det. Tacosås å andra sidan kanske är besvärligare att göra av med

 7. Nu ska ni få information direkt ifrån källan…:-) Santa Maria tex mex har denna krydda i sitt sortiment och den säljs i ordinarie taco hylla dvs den “röda” hyllan. Produkten finns i de största ICA och Coop butiker i hela landet. Hoppas att detta kan lösa problemet! 🙂
  Hälsningar
  Agneta Augustsson/Santa Maria AB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *