Precis som en fru

IT-mamman har som bekant börjat arbeta igen efter föräldraledighet och tjänstledighet. Ny skola, ny klass, nya kollegor och nya ansvarsområden. Massor av arbete, men utvecklande och stimulerande.

För att dra mitt strå till stacken försöker jag sköta marktjänsten.  Jag försöker – så mycket jag hinner mellan arbete, blogg, träning, fejsburk och andra livsviktiga saker – att laga mat, diska, tvätta och städa.

Tydligen sköter jag mig. Saker och ting fungerar, och häromdagen utbrast IT-mamman  hänfört:

“Du är precis som… en fru!”

Jag har inget emot hushållsarbete (jag låtsas ju till och med att jag har en matblogg) men det finns problem. Med två fruar i huset får andra saker stå tillbaka. Till exempel takstegen som måste monteras fast innan vintern, rosen som vuxit in på vinden, veden som ska huggas och de tre små rostfläckarna på min fina gröna bil – kan en hustru befatta sig med dylika ting?

12 thoughts on “Precis som en fru”

  1. Ska verkligen inte påstå att jag sköter all marktjänsten, men lite tvätt och annat hinner jag med emellanåt. Igår kväll, till exempel, lyckades jag tydligen feltvätta en body så att de vita ränder som finns på den är klädsamt smågrå. Verkligen ett säkert sätt att slippa sådant i fortsättningen (jag är egentligen bannlyst från tvättsutan för att MG “tycker det är så roligt att tvätta och hänga upp och stryka tvätt” [korrekt citerat, jag lovar]).

    Nå, så särskilt lätt att kommentera är det alltså inte. Men en sak måste jag nog ändå fråga för att det här inte ska bli totalt intetsägande: fejsburk? Ja, jag inser att jag inte hänger med sådär totalt (om jag någonsin har gjort det; “olla” hörde jag talas om häromdagen, tixelempel, och tur var väl det; men fejsburk kan jag inte klura ut. Och jag vägrar googla, eftersom jag har ägnat större delen av dagen åt att administrera den svenska översättningen åt detta företag. Som alltså något på omvägar bekostar det tvättmedel varmed jag kan missfärga den minsta barnets body med (om det går att beskriva händelseförloppet på det viset).

    Allt är sålunda Googles fel. Fejsburk?

  2. “tillfredsställande” är vad jag tycker att det är. Eller också kan jag uttrycka det som att jag “gillar det”. Direkt _kul_ vill jag väl inte säga att det är, men som sagt: det har sina poänger, vilket jag inte kan säga om nån av alla andra uppsjöar hushållssysslor som man ständigt håller på att drunka i.

    Och fejsburk förklarade jag för inte många dar sen för maken vad det är. Jag klandrar honom dock inte för att han inte la det på minnet, eftersom det verkar vara en ungefär lika poänglös grej som sixdegrees var på sin tid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *