Marcus sätter sitt rykte på spel

Enligt uppgifter från en mycket tillförlitlig källa så rådde det kaos på nyinvigda snabbmatsrestaurangen Street Food på Stockholms Central igår. Fick ett mejl på eftermiddagen med rapport från två personer som varit på restaurangen för en liten lunchkoll. Eftersom personerna ifråga jobbar på en känd mattidning, så betraktar jag deras vittnesmål som mycket trovärdigt.

Summan av kardemumman tycks vara att portionerna var minimala, prisernasamuelsson.jpg höga, servicen usel och att maten smakmässigt inte levde upp till förväntningarna – som givetvis är högt ställda när stjärnkocken Marcus Samuelsson lånar ut sitt namn.

Och nu måste jag konstatera att jag blir lite orolig för Marcus. Du tycker kanske det låter löjligt – han har ju sitt på det torra, han är en stjärna och kändis som alla ser upp till och han syns ju i alla möjliga sammanhang! Ung, snygg och framgångsrik, liksom. Den där Stellan är bara avundsjuk.

Nej. Jag är inte avundsjuk. Och jag missunnar inte Marcus framgången. Han är duktig, kreativ och innovativ och jag vet att i krogbranschen finns det INGEN som blir framgångsrik utan att slita som ett djur. Slitet kan dock vara förgäves om ens namn hamnar i sammanhang som inte håller måttet. Därför måste Street Food-strulet styras upp blixtsnabbt. Varje missnöjd kund som lämnar lokalen kommer att berätta om det för sina bekanta och sedan…

Ja, du fattar.

Marcus är säkerligen inte ett endaste dugg inblandad i den dagliga driften av Street Food. Den sköts av SSP, en jättekoncern som driver massor av matställen på stationer, flygplatser och arenor. Stor är inte alltid lika med bra, och om jag vore Marcus, så skulle jag nog lyfta luren och ta ett snack med SSP. Fast det kanske han redan har gjort.

Jag hoppas det.

4 thoughts on “Marcus sätter sitt rykte på spel”

 1. Var där på lunchen idag och beställde en chili wrap med meny.

  Frågade i kassan vad det var för dryck som ingick till take away, fick till svar att det ingick vatten lingondricka mm. Tog en mugg och fyllde den med lingondricka och frågade efter lock till muggen då fumlade tjejen i kassan efter lock som inte fanns fick då en plastflaska som drycken skulle hällas över i (jag lämnade kvar min lingondricka) nåväl betalningen var ju ett kapitel för sig. Lunchen gick på 79 kr och jag betalade med kort, tjejen i kassan hade inga glasögon på sig och kunde inte läsa vad som stod på min legimitation efter det att man hade begärt det, hon hade även problem att läsa det med ett förstoringsglas som de hade vid kassan.

  Nå hur smakade det? Inte alls! Chili wrapen var en mycket liten portion med chili som smakade järn och ingen chili, salladen var inget speciell den heller.

  Ingen upplevelse här inte! Tummen ner!

 2. Spännande.. Jag ska dit på “pressträff” nästa vecka, får se hur det är då. Väntar mig inga stordåd! Tror dock att Herr Samuelsson själv ska närvara, fast han lagar väl inte maten. Tyvärr. 🙂

 3. jag var där när det hadde ny öppnat och var inte imponerad alls. men sen jag hadde vart där igen med min tjej som ville prova vad det var för mat, trotts mina klagomål så har jag helt änndrat min syn på street food, fick mat som både smakade gott och som jag blev mätt på.
  kommer lätt att äta där igen.

 4. Synd att alla som gett kanonrespons på både mat och layout av Streetfood inte skriver. Vill man äta billigt och bli äckligt mätt så tycker jag att man kan gå till McDonalds eller liknande för om man äter på Streetfood så känner man att det är riktig mat, en godare och frächare mättnads känsla får man där. Och riktig mat kostar mycket. Jag är dessutom väldigt säker på att maten lagas med mycket omsorg och kärlek. Maten smakar mycket, riktigt mycket! Om man vill ha mer smak så finns ju krydd och såsdisken att ta till…det är ju kul att göra det, att krydda och fixa själv med maten, att själv skapa sin gatumat.
  Ollie som kommenterat ovan skriver om tjejen i kassan som inte ser så bra…vad menar han?? – Skall inte hon få arbeta eller? Tycker man är ute på riktigt djupt vatten när man skriver så om en person som försöker göra sitt jobb, trots sitt handikap!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *