Best of Arla (samt en tillrättavisning)

Nu kommer den: Arlas Greatest Hits. En kokbok där man samlat sina 76 mest populära recept. Urvalet baseras på antal nedladdningar från arla.se samt graden av entusiasm hos de svenska hemmakockarna.

Boken kan köpas direkt på sajten eller i svenska matbutiker, och Arla har tryckt upp 50.000 ex i första svängen.

Jag undrar om det räcker, och det förvånar mig lite att ingen annan av de stora receptsajterna – som till exempel Tasteline – gjort en sån här folklig sak för länge sedan.

Slutligen till den riktigt stora och relevanta frågan i sammanhanget: Varför, oh varför Arla Köket? Vad är det för fel på Arlaköket, eller Arla-köket, eller Arlas kök. Eller vad som helst, utom detta!

Egentligen borde detta företag straffas hårt och skoningslöst för dennna skamliga språkliga snedträff. Jag retar mig på det varje gång jag köper någon av deras produkter, och sitter i detta nu och funderar på om det kanske är läge för en liten grammatik bojkott. F’låt, grammatikbojkott, menar jag. Eller grammatisk bojkott. Det funkar också.

One thought on “Best of Arla (samt en tillrättavisning)”

  1. Det var en intressant iaktagelse, har inte tänkt på denna särskrivning innan. Fast det är klart att arlakoket.se läser man ju som ett ord och det är nog enda gången jag kommer i kontakt med namnet.

    Men det vore intressant att få ett officiellt svar från Arla hur man kan klubba igenom ett språkligt felaktigt namn!?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *