Aaang-uuuuus!

Nån som minns reklamen? Jag kommer inte ihåg riktigt alla detaljer, men jag tror det var Comviq. Liten by i Skottland, gubbar som ropar över kullarna:

“Aaaaang-uuuuuus!”

Den var rätt rolig. Och har ingenting att göra med det jag ska skriva om nu. Mer än just namnet, då. Angus.

Och här kommer han: Angus.

angus.jpg
“Tell’em I’m busy”

Det här handlar nämligen om en ny hamburgare som lanseras av Burger King: The Angus Burger. Varför heter den Angus? Jo, för att den är gjord av Angus-kött.

Här blir det lite problematiskt, tror jag. Kännedomen om biffdjursrasen Aberdeen Angus, de svarta tjurarna och dess utmärkta kött, är inte så stor i Sverige. Kommunikativ utmaning för Burger King, helt enkelt.

Men det är alltså detta vi pratar om: en burgare som görs av riktigt fint kött. Dessutom serveras den med äppelträrökt bacon, sallad, lök, tomat, majonnäs, steakhouse-sås och lagrad irländsk cheddarost.

Jag blir rätt sugen, måste jag medge. Och jag kommer att testa så fort jag kommer i närheten av en Burger King, tro mig. Det kan bli redan imorgon, faktiskt.

6 thoughts on “Aaang-uuuuus!”

  1. Aha! Här sitter jag och är steget före. Rapar Angus, gör jag.

    Eftersom “Street Food” på Centralen inte ville ha gäster förrän kl 17, slängde jag i mig en sådan där alldeles nyssens. Hoppas din kommer att vara bättre — min var dötrist. Köttbiten var för det första formad lite som en blomma, och hade bränts längst ut i de rundade “blombladen”. Hela alltet “hängde inte ihop”, allt lossnade … kanske för lite kladd och klet i den?

  2. Vet du varför Street Food inte vill veta av dig? De har pressvisning. Jag har minst två inbjudningar här, hade jag vetat kunde du fått bli min utsände!

  3. Anguskor är ju så fina, och ja, det ska ju vara utmärkt kött. Fast jag funderar mest på hur stekarna i BK-köken ska hålla isär angus-köttet och det “vanliga” mer simpla köttet? Ser de olika ut? SJälva kartongerna, ja, det förstår jag, men annars? Som forna medarbetare på McD ser jag genast problemen torna upp sig.

  4. var på Streetfood, tänkte ta mig en Angus oxå, men orkade inte helt enkelt…. Får bli middag idag. Bra kommentar från Lotten, nu är man ju lite avvaktande tveksam även om köttets kvalitet lockar.

    Lurade dit en kollega som utnämnde den till “den bästa burgaren på mycket länge”. Bra balans mellan bacon och kött, bra enkel burgare där köttet fick spela första-fiolen.

    Åååh, nu är jag sugen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *