Eeeey – it’s the Fonz

Lördagarna har plötsligt fyllts av underhållning som till nöds kan användas för att få tiden att gå. Svensson Svensson följs av Babben & Co som följs av Brottskod Försvunnen. Det funkar, särskilt när man känner sig rätt trött och höstmörkret hänger som en blytung och gråkall filt över hela världen.

Brottskod Försvunnen tar slut, men TV:n står på. Då är han plötsligt där i rutan: The Fonz!

Nej, det är förstås inte Fonzie själv, utan skådespelaren Henry Winkler som spelade rollen i TV-serien Gänget & Jag. Det var en av mina absoluta TV-favoriter. Jag älskade allt med den, musiken, kläderna, bilarna – rubbet.

Och förstås: The Fonz. Fonzie var grymt cool, men ändå fanns ett hjärta av guld nånstans långt därinne. Jag gillade serien så mycket att jag köpte skivan “Fonzie’s Favorites” och blev rätt besviken på filmen “Sista natten med gänget” som skulle följa upp och sätta punkt för serien. Där blev det hela lite för realistiskt för min smak.

Henry Winkler dyker nu upp som pappa Barnes i TV-serien Out of Practice. Serien är ungefär lika acceptabel som de övriga programmen tidigare under kvällen. De får tiden att gå. Lockar fram ett och annat skratt. Men att få se The Fonz igen känns skönt, tryggt på nåt sätt. En helt ofarlig skugga från mitt förflutna.

3 thoughts on “Eeeey – it’s the Fonz”

  1. Lägg av! Säg inte att det finns en person till i det kända universum som har “Fonzie’s Favorites” – och att denna dessutom är min egen chef!

    Måste damma av vinylsvarven vid tillfälle och höra efter om Fonzie’s egen låt är ett riktigt sådant jubelpekoral som jag minns den som.

  2. “Sista natten med gänget” var inte en film som skulle följa upp och sätta punkt för serien, speciellt inte med tanke på att filmen gjordes 1 år innan serien började och då den utspelades på 60-talet.

  3. Appreciate your almost every other superb write-up. The site in addition can everyone obtain that sort of information and facts such a great solution regarding publishing? I own a presentation future 1 week, and I’m on the seek out similarly info buddha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *