Stellan undrar: Hur skalar du bananen?

Ok, jag nämnde det i förra inlägget och nu ska vi ta tag i den här viktiga frågan. Bananskalning är ingen lek, det är dödligt allvar.

Tro mig, jag vet. Av egen erfarenhet. Jag är nämligen en sån som ALLTID skalar bananen från slutet. Den allra godaste delen är den som sitter precis under stjälken, och den vill jag spara till sist. Dessutom, om man skalar från slutet kan man ju hålla i handtaget, som vissa föredrar att kalla stjälken.
Detta väcker förbluffande starka reaktioner. Kanske lite extra starka eftersom jag brukar bita hål på skalet – trots att jag vet att en vanlig bananplantage flygbesprutas jätteofta, upp till 50 gånger på ett år. “NÄMMÄNNVAJÖRDU?” är en vanlig reaktion, men även “Hallå, du skalar från fel håll!”. Den sistnämnda repliken levereras ofta med ett överseende litet leende. Oj, den stackarn har aldrig ätit banan förr, typ.

Det har jag visst. Tusentals. Och jag har testat mig fram till den bästa metoden – jag gör inte bara som alla andra. SÅDETSÅ!

Så, nu ska jag bara lugna mig, som Lilla Larsson, tvåkettalft år, brukar säga.

Denna viktiga och kontroversiella fråga kräver givetvis ett svar från dig. Från vilket håll skalar du bananen? Rösta i rutan högst uppe till höger – ett klick är allt som krävs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *