En liten gul nyhet

Idag blir det banantema här på Salt. Själv är jag en relativt stor banankonsument, tycker det är både gott och känns nyttigt. Det är en förkärlek jag delar med många svenskar: Sverige har världens största banankonumstion, 19 kg per år och person.

Och nu kommer faktiskt en nyhet på bananfronten. Minibananen.

Eh?

Det är faktiskt helt sant. Minibananen, som egentligen är en annan banansort än den vi köper i vanliga fall, lanseras av Chiquita och kommer att finnas i Icas Kvantumbutiker från och med nästa vecka. Minibananen uppges vara sötare än den konventionella bananen, och tanken är att särskilt barnen ska lockas.

Sedan finns det en viktig skillnad: Minibananen skalas från “andra hållet”. Det vill säga inte från stjälken, eller handtaget som vissa kallar det, utan från den motsatta änden, där själva bananen liksom slutar i en trubbig liten topp. Att skala minibananen från stjälkhållet går inte, då blir det mos.

Det där med bananskalning ska jag återkomma till lite senare, men under tiden: Svara på frågan uppe till höger. Ett klick är allt som behövs.

7 thoughts on “En liten gul nyhet”

  1. Inte för att knäcka din känsla av scoop, men vi sålde såna bananer redan under min tid på den stora ICA-butiken i hålan under tidigt 90-tal.

    Och vilken fråga till höger? Ser ingen, men känner ett obändigt behov av att få klicka på knappar!

  2. Jag tror dig, söstra mi. Men det här är visst nån speciell sort. Och jag har inte sett dylika tingestar så länge jag kan minnas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *