Brooklyn-bärs

local1_logo.jpgCarlsberg lanserar en intressant liten nyhet på Systembolaget och en del krogar den 1 augusti: Local 1, ett öl från Brooklyn som säljs med champagnekork och bland annat bryggs på utvalt rörsocker från Mauritius.

En 75 cl flaska kommer att kosta 89 kr och alkoholhalten är nio procent.

Ölet bryggs på ett så kallat mikrobryggeri i New York-stadsdelen Brooklyn. Lanseringen är ett nytt steg i Carlsbergs satsning på att utmana vinflaskans position som det självklara valet när man vill ha en dryck med elegant och fastlig touch till måltiden.

Carlsberg etablerade för ändmålet ett eget mikrobryggeri, Jacobsens Brewhouse, i Köpenhamn 2005. En handfull specialöl har lanserats från mikrobryggeriet, bland annat ett kamomillöl och ett par julöl med exotiska och komplexa smaker.

Brooklyn-ölet ingår i sortimentet House of Beer där man räknar in både nischprodukter och internationella premiumprodukter som Leffe, Guinness, Staropramen, Budvar och – lyssna noga nu: Budweiser… Allt från mumma till blask, således.

5 thoughts on “Brooklyn-bärs”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *