Köttigt och läskigt

Nej. Varken eller, faktiskt.

Dagens postskörd innehöll nämligen ännu fler varuprover, bland annat på köttchipsen som jag skrev om för bara någon timme sen.

Skinkvarianten är bättre än jag nånsin väntat mig. Små lövtunna skivor, stora som en femkrona ungefär, mjuka och lite fladdriga men ändå helfräscha. Lite småhet pepprig smak med tydliga stänk av chili.

Nötskivorna är en aning tjockare och givetvis mörkare i färgen. Smaken är mer krävande, det smakar tydligt av nöt med den där syrliga efterklangen som rullar över tungan. Den är OK, men skinkvarianten är flera snäpp bättre.

apote004.jpgI posten fanns också läsk. Närmare bestämt Apotekarnes nya som sötats helt med fruktjuicer. En variant med hallonsmak och en med päron, och båda två är hyfsat goda. Men smaken dör ut väldigt snabbt, och paradoxalt nog känns åtminstone hallonvarianten lite artificiell i smaken. Päronläsken är godare, men tyvärr är jag nog för inkörd på den gamla hederliga sockerläsken för att det här ska kunna gå hem hos mig.

Jag dricker dock väldigt sällan läsk, och jag är helt för alla projekt som vänjer våra barn vid lite mindre sötma.

One thought on “Köttigt och läskigt”

  1. Oj, det låter spännande, det skall jag hålla utkik efter i butikerna. Allt som sötas på naturlig väg skall uppmuntras tycker jag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *