Oj, tog jag för många?

Fazer Råghjärta hann jag knappt få upp på bloggen här igår, förrän jag hittade smakprover i min brevlåda. Nu har jag smakat och jag tycker brödet är relativt gott fast med aningen för syrlig eftersmak. Magic har också smakat och dubbade frankt denna nykomling till “tantbröd.”

raghjarta.jpgSedan har jag en annan invändning. Ni som läser den här bloggen regelbundet vet att jag av princip aldrig klagar på priserna på livsmedelsprodukter, eftersom jag anser att det finns ett samband mellan priset och viktiga faktorer som kvalitet, miljö och hälsa för människor och djur. Men Fazer har satt en prisindikation strax under tjugan för den pyttelilla påsen. Det är nog för mycket, även om brödet är både gott och nyttigt.

Om man dessutom är såpass yrkesskadad som jag, så man lusläser texten på påsen, kan man lätt bli lite nervös. Där står att brödet “endast” är avsett för människor som vill sänka sin kolesterolhalt, och att man inte bör äta mer än sex skivor om dagen, eftersom detta inte ger någon medicinsk effekt.

Jag åt nog åtta skivor igår, allt som allt (migrändag, då äter man som ett helt skyttekompani). Vad kommer att hända med mig nu? Minuskolesterol – jag kanske blir jättesjuk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *