Mannerström på sjukan

Nä, han är nog fullt frisk, mästerkocken. Men han har lånat ut sitt namn – och kanske satt sitt kulinariska rykte på spel – när han nu ger sig in i det kanske svåraste av alla kök, nämligen sjukhusköket.

lunchexpress.jpgMin mamma återhämtar sig just nu från en operation och några dagars sjukhusvistelse, och hennes omdöme om maten varierade från “Jättegött” till ett “du, de va inget vidare”, försiktigt framviskat så att personalen inte skulle höra.

Själv har jag som tur är ganska liten erfarenhet av sjukhusmat. Men det jag smakat har mestadels varit vidrig smörja.

Nu ger sig alltså Mannerström in i leken tillsammans med bolaget Lunchexpress som idag hade premiär på sin nya serie “Mannerströms Husmanskost” i automater på Högsbo Sjukhus. Och när mästerkocken själv får beskriva maten, talar han om bra råvaror, god smak, aptitlig uppläggning och goda näringsvärden. Lunchexpress talar i sin tur om “klassiska, svenska husmansrätter i rejäla portioner.”

Och jag blir förstås nyfiken. Det är nog dags att åka en sväng till sjukhuset…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *