Bokmässan 3: Tinas sko

Okej, jag har kommit med flera antydningar, men nu är det dags att be om ursäkt. Förlåt, Tina – det var jag som trampade av dig skon i trängseln där nere på bokmässan i fredags.

Det var helt ofrivilligt, jag såg inte ens att det var du först. Jag hade gjort mitt sista inköp och var rätt trött efter en hel dags traskande. Trängseln började bli ganska outhärdlig och jag ville hem. Så jag fällde in huvudet mellan axlarna och satte fart mot utgången.
Plötsligt känner jag att jag trampar på någons häl. Tittar upp och ser Tina Nordström, bekymmersfritt mumsande på ett äpple. Skon är redan tillbaka på plats, och innan jag hinner säga något har ungefär en halv armé av människor trängt sig förbi, emellan, framför och bakom.

Ingen skada skedd, hoppas jag. Men ändå: en ursäkt är på sin plats.

One thought on “Bokmässan 3: Tinas sko”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *