Göteborgs knasigaste krögare – eller?

Den här historien är helt makalös, faktiskt. Rent spontant tycker jag att krögaren ifråga verkar ha en skruv lös. Samtidigt har han förstås helt rätt. Det ÄR vanvett att slänga så mycket mat som vi gör i vårt land idag. Men att neka efterrätt om man inte käkat upp på tallriken – den förmånen borde väl ändå vara lite exklusiv för föräldrar med barn som krånglar vid matbordet?

Sen är det förstås en fråga som gnager en bit bak i huvudet: är krögarens verkliga motiv omsorg om miljön eller om den egna ekonomin? Det förtäljer inte historien.

8 thoughts on “Göteborgs knasigaste krögare – eller?”

 1. Står iofs tydligt lite här och var att det är det som gäller. Annars tar folk en stor sista portion, för det är ju ändå “gratis”, och lämnar nästan allt.

  För mig är det inga konstigheter att vilja ha det önskemålet till sina gäster.

 2. Som sagt: jag är lite kluven. Det är ju liksom inte nån vanlig princip på svenska krogar, men är man tydlig med det så är det en annan sak.

 3. ägaren ska kanske tänka över det lämpliga i att ha en buffé-servering om känsligheten är så enorm från hans sida., och övergå till ren och skär bordsservering.

 4. Det som inte riktigt framgår i artikeln är att Mogolian Barbecue är lite av en institution i stan. De flesta göteboprgare vet var den ligger och har varit där någon gång – och alla vet att det är buffé/ät tills du storknar.

 5. Å ena sidan är det verkligen inte krögarens sak, å andra sidan kan jag förstå att han blir trött på att köpa in varor som slängs på det sättet.

  Det vore dock på sin plats att folk överlag ser över sina buffévanor; frosseriet och girigheten som kommer när man vill maxa sitt inköp är rätt otäckt och ohälsosamt ibland.

  Till sist är det här ändå en lite rolig rötmånadshistoria, det måste vara semester i nyhetsflödet just nu 🙂

 6. Med tanke på allt som har hänt i Norge så känns det lite futtigt men i alla fall.
  Om affärsidén är att få folk att äta så mycket som möjligt så billigt som möjligt så känns alltihop utdaterat om man sedan ska ha åsikter på hur mycket/litet människor äter.

 7. När jag besökte ett litet dim sum ställe i San Fransico så hade dom tydligaa regler på att dom krävde böter av gästerna vid onödigt slöseri av mat.

  Jag tycker det är bra. Det är ju faktiskt barnskolenivå att veta att man äter upp allt man tar till sig. Är det äckligt därimot så säger man väll bara till.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *