Högteknologiska ostmackor

Här kommer dagens mest intressanta nyhet för en sån som mig.

En historia med väldigt många intressanta och roliga poänger. The Melt är en ny amerikansk snabbmatskedja. Så ny att den faktiskt inte riktigt finns än. De första butikerna öppnar inte förrän i augusti, men kedjans smörgåsar har serverats under konferensen D9, som pågår just nu i San Fransisco, till deltagarnas stora förtjusning.

Grundare til The Melt är Jonathan Kaplan, som en gång i tiden uppfann den fantastiska smarta lilla vidoekameran Flip. Flip var smart och enkel att använda. Man filmade och när man var klar kunde man trycka på en röd knapp om man ville att filmen skulle laddas upp till YouTube. Jag skriver kunde, för Flip köptes upp av teknikgiganten Cisco, som nyligen lade ner tillverkningen. Ett av de mest korkade och obegripliga besluten på länge om du frågar mig, men jag kan å andra sidan tänka mig att Cisco var helt fel företag för att marknadsföra en konsumentprodukt av det slaget.

Jonathan Kaplan hänger dock inte läpp, utan är alltså i full gång med sin nya satsning. Och det finns faktiskt en liten svensk anknytning, i form av Electrolux som tagit fram en speciell ugn för The Melts lansering. Den värmer osten först och grillar sedan brödet. Brödet hämtas från en speciell leverantör i Chicago och har valts ut för att det har extra stora hål där osten kan rinna in och gotta till sig.

Och det skulle ju vara högteknologiskt? Japp. Man beställer nämligen sin Melt i mobiltelefonen. Som svar får man en QR-kod, vilket närmast kan liknas vid en fyrkantig streckkod. När man kommer till Meltbutiken, skannar man koden och inom 60 sekunder har man en nygrillad ostmacka i handen.

Utöver mackorna säljer The Melt soppa och Cracker Jacks, samt drycker såklart. Sortimentet är litet, en förutsättning för snabba leveranser.

Idén är otroligt spännande, eftersom den korsbefruktar den moderna tekniken med vårt basala behov av mat. På ett nytt och enkelt sätt. Ska bli mycket spännande att se hur det här utvecklar sig – jag kanske till och med blir tvungen att åka till San Fransisco för att testa själv 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *