Godisprovning med familjen

Hade tänkt tillbringa helgen med att klyva ved, men när jag skulle lyfta en stor vedklabb ur släpkärran igår eftermiddag, knastrade det till i ryggen.

Imorse kom jag knappt ur sängen, och när jag väl kom mig upp var jag nära att svimma i köket. Jag har haft ont i ryggen förr, men det här är lite värre än vanligt. Nu mår jag dock mycket bättre, och tänkte därför sluta gnälla genast.

Dagen har ägnats åt stillsamma inomhusaktiviteter, som att läsa GP och Filter. Och efter lunchen provsmakade vi godis från Leaf. Jag är med i en provsmakningspanel och får ibland – inte särskilt ofta, bör tilläggas – små påsar med produkter som ska provas enligt ett särskilt formulär.

Den här gången var det chokladprodukter som var tänkta att ingå i en så kallad blandpåse, om jag förstod det hela rätt. Typ Gott & Blandat, fast med chokladprodukter istället.

Vi provade oss igenom blandningen enligt formuläret. IT-mamman, Lilla Larsson och Mellis deltog med relativt stor entusiasm, även om de inte alltid delade mina åsikter.

Min åsikt, generellt sett, kan för övrigt sammanfattas rätt kort och kärnfullt: Kom med nåt eget!

I stort sett samtliga produkter i de små anonymiserade påsarna var kopior av befintliga produkter från andra leverantörer. Här fanns både Non-Stop, Dumle och Riesen. Definitivt ingen produkt som kändes ny och överraskande. Det skulle möjligen vara med med undantag för en liten chokladöverdragen salt majs-snack. Den var mycket lik Estrellas Corn Sombreros, och någonstans inom mig kände jag att jag hade smakat den där mixen förut. Men den kändes ändå en liten aning originell.

Överhuvudtaget är det fegt med uppfinningsrikedomen i livsmedelsbranschen idag. Det har jag klagat över förr, och jag har inte sett någon större förändring på senare tid – trots att det lanseras en helt vanvettig mängd nya produkter.

Jag följer också rätt noga vad de svenska livsmedelsföretagen rekryterar för typ av personal. Det annonseras efter en väldig massa produktutvecklare, och det har varit särskilt mycket det senaste halvåret. Kanske kan det vara en liten förändring på gång framöver. Låt oss hoppas det.

One thought on “Godisprovning med familjen”

  1. I see you don’t monetize your site, don’t waste
    your traffic, you can earn additional cash every month because
    you’ve got high quality content. If you want to know how to make extra $$$, search for:
    Boorfe’s tips best adsense alternative

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *