En liten rapport från #webcoast

Sitter på fantastiska Lindholmen Science Park. Jag är på o-konferensen okonferensen WebCoast och har tydligen läst fel på programmet, för sessionen jag tänkte gå på verkar inte börja förrän om en timme.
Så jag passar på att smälla in ett litet blogginlägg här.
Och samtidigt berätta om ett nytt projekt som gode vännen PO Arnäs och jag dragit igång idag. Det handlar om förmedlingssajten Wesserbisser som är tänkt att bli ett alternativ som kan fungera för många föredragshållare, moderatorer, utbildare och andra “bokningsbara” personer.
Till skillnad från traditionella talarförmedlingar kommer vi inte att ta ut några avgifter, med undantag för när vi själva anlitar någon av våra medlemmar. Vi låter också våra medlemmar själva sköta utformningen av sina profiler och sitt material, och sköta kontakterna med de som vill boka. Därmed hoppas vi kunna attrahera inte bara de som lever på sina framträdanden, utan också på de som tar den här typen av uppdrag vid sidan av en annan verksamhet.
Med en stor bas av medlemmar -Wesserbissers – gör vi det lättare för arrangörer att hitta det de söker, och hitta nya förmågor som kan berätta, underhålla, utbilda och leda diskussioner. Då får vi fler medlemmar och ökar intresset ännu mer bland de som vill boka.
Med en generös, lyhörd och öppen attityd hoppas vi också få mycket innehåll på sajten och att det i sin tur ger massor av länkkärlek.
Allt det berättade vi om på vår session här på WebCoast i förmiddags. Jag vet att det var några som filmade, men jag kan inte hitta sändningen nu. Däremot kan jag hänvisa till Joakim Jardenbergs intervju med PO och mig.
En liten skojig sak i sammanhanget: Namnet Wesserbisser knep PO åt sig när WebCoast-sponsorn Binero körde en domänkampanj i höstas. Och därför tänkte jag att jag ska använda detta inlägget när jag är med och tävlar om Bineros grymma “surfplatta” 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *