Cowboysoppa

Igår tog vi ett brejk från Linas Matkasse, av två anledningar.För det första fanns det annan mat i kylen som behövde ätas upp och för det andra kändes det extra viktigt att få i barnen maten just igår. Särskilt Mellis, eftersom han råkade ut för en liten olycka i skolan igår. Han skulle hoppa över en plint, men fastnade med foten och föll med ansiktet före i golvet.

Ett rejält jack i läppen som fick sys ihop på vårdcentralen. Kändes onödigt med en massa tjafs vid matbordet ovanpå det.

För i förrgår blev det nämligen rätt tjafsigt. Då serverades det en rätt som Linas Matkasse givit det spännande namnet Cowboysoppa. Det var ingen succé, kan jag säga. Receptet var lite otydligt skrivet, och visade sig dessutom ta betydligt längre tid att laga än angivet. Smakmässigt var det nog godkänt, men konceptet med att blanda i exempelvis potatis och palsternacka i en slags köttfärssås trycker på alla röda knappar hos mina två yngsta barn. Blandat, kladdigt, det funkar inte, och det visste jag ju innan. Jag såg detta mer som en slags utbildningsinsats.

Men ett råd till Lina och alla andra matkasseleverantörer: planera gärna in såna här rätter, men bjussa gärna på ett tips om ett alternativt sätt att tillreda det. Jag vet att mina barn inte är ensamma om att äta med ögonen, och i deras värld såg cowboysoppan inte helt aptitlig ut.

Så, nu har jag gnällt färdigt. Och ikväll ska jag bjuda svärmor på örtmarinerad kyckling.

4 thoughts on “Cowboysoppa”

  1. Jag förstår barnen. Jag hade heller inte velat äta köttfärssås med mosiga rotfrukter, det är liksom fel arena. I en cowboysoppa borde det däremot ingå majs, gjorde det det?

  2. Första budordet när det gäller mat till barn tycker jag (som gammal dagiskock faktiskt :D) – blanda inte ihop grejer. Ihopblandat är barn väldigt skeptiska mot. Ju renare råvaror desto mer åt dagisbarnen kunde jag snabbt konstatera. Andra budordet var förresten “Ha dressing på salladen. Alltid”. Vilket strider lite mot det första men ok den syntes ju inte. 🙂

  3. greetings! 😛 i’m at work at the moment, thus i do not have very much time to write… nonetheless! I truly appreciated reading through your post. It was some really good stuff. thanks! Regards, Lemmond

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *