Kampen om tiden

Imorse var jag hos PR-byrån Grayling i Malmö för ett föredrag om mat och sociala medier. Det var kul, och som vanligt är det nästan mest intressant att höra frågorna efteråt.

En fråga som dök upp idag, och som dyker upp väldigt ofta i de här sammanhangen, är tidsaspekten. Hur ska man hinna, och hur ska man kunna motivera för sin chef att man lägger tid på sociala medier som till exempel bloggar, Facebook och Twitter?

Frågan är i viss mån ryckt ur sitt sammanhang. De sociala medierna är en kommunikationskanal som måste vårdas på samma sätt som e-posten, telefonen och faxen.

Eller nej, förresten: faxen kan vi gärna skrota, tycker jag – men har din chef någonsin ifrågasatt att du ägnar tid åt att prata med kunder i telefon? Eller besöker dem, skriver brev eller skickar e-post till dem?

Tänkte nästan det. Så varför ifrågasätter man i så fall att du pratar med kunder (eller leverantörer, konkurrenter eller vem det nu kan vara) via de sociala nätverken?

Imorgon kommer jag för övrigt att hålla ett annat föredrag, om “Food Failures” hos Jerlov Kommunikation i Göteborg.

(Normalt sett brukar jag inte dubbelposta mina blogginlägg. Men jag tycker att det här hör hemma på både Salt och Blogtrain. Om du läst det på båda ställen – sorry.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *