Nu blir det ett recept i alla fall

Jag brukar inte dela med mig av så värst många recept här. Dels för att jag sällan har tid att göra något banbrytande i köket, och dels för att det finns så många andra som är bättre på det där.

Men nu ska jag frångå mina vanor, eftersom kvällens middag blev riktigt god. Okej, ingen kulinarisk kullerbytta, men vardagsgod. När min lille Elvis (även känd som Legolas) säger “Dom var ju godare än såna man köper i affären” – då pratar vi om en milstolpe.

Dom, det var köttbullarna. Som jag tidigare berättat har jag ett skambelagt förhållande till industriköttbullar, men för en tid sedan bestämde jag mig för cold turkey. Kommer inte att köpa igen, så länge man fortsätter att koka dom i talg.

Men köttbullar måste man ha, och nu har jag äntligen joxat mig fram till ett recept som går hem. Det här räcker till min familj, som kan sägas motsvara tre vuxna och två barn:

  • 800 gram nötfärs
  • 2 matskedar grillolja, Caj P. original
  • 3 teskedar grillkrydda vitlök

Blanda ingredienserna ordentligt, sen är det bara att steka! Busenkelt. Om du märker att smeten inte håller ihop ordentligt eller blir för styv, ta lite mer grillolja.

Till köttbullarna testade jag en sås som jag kallar Twittersåsen. Jag snappade receptet på Twitter, men kan för mitt liv inte komma ihåg vem som skrev det 🙁 I alla fall, även det är busenkelt, och passar fint till köttbullarna.

  • 150 gram fetaost
  • 3 dl créme fraiche
  • hackad persilja

Jag säger som innan: blanda ordentligt. Såsen passar enligt den okände twittraren till nästan vad som helst. Idag blev det köttbullar och spaghetti, och det blev som sagt riktigt bra. Borde såklart tagit en bild, men vi var hungriga och det blev inte en endaste smula kvar.

5 thoughts on “Nu blir det ett recept i alla fall”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *