Det finns pizza – och så finns det pizza

Pizza står ofta på önskelistan i det här hushållet. Och jag gillar det själv, så den önskan uppfylls med jämna mellanrum. Standardversionen är en botten av sconesdeg och topping av tomatpuré, tärnad bacon, ananas (jag vet, men kidsen gillar’t) och riven ost. Kan sedan lyxas till i alla möjliga varianter, förstås.

Jag har gjort den såpass många gånger att receptet sitter i huvudet som ett telefonnummer: 81413. 8 dl vetemjöl (kan även blandas med graham), 1 tesked salt, 4 teskedar bakpulver, 1 dl olja och 3 dl mjölk. Blanda torrvarorna först och sedan snabbt i med olja och mjölk.

Det går rätt snabbt och blir rätt gott. Nästan lika enkelt som att åka och köpa en flottig grej på pizzerian, och garanterat godare.

Men det finns många olika sätt att göra pizza. För dig som vill lägga mer tid: kolla in Dr PO:s recept på surdegspizza. Den verkar riktigt smarrig den också, måste jag säga. Den är säkerligen nyttigare dessutom – och trendigare, inte minst!

One thought on “Det finns pizza – och så finns det pizza”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *