Fler funderingar om energidrycker

Apropå gårdagens diskussion om åldersgränser: Jag skulle kunna sammanfatta mina tankar så här: Jag tycker inte barn ska få köpa dryckerna hursomhelst. Men var man slutar vara barn är en definitionsfråga.

Sedan finns det en aspekt till som inte riktigt kommer fram här, och som jag inte riktigt vet vad den innebär i realiteten. Men det handlar om att kidsen formar ett beteende när de glider runt med sina burkar i näven. Burkar som lika gärna kunnat innehålla öl eller starkcider.

För mig väcker det starka associationer. Men det kan förstås gå åt två håll: antingen byter tonåringarna ut energidrycken mot alkohol – eller så blir det socialt accepterat att även på en fest dricka något som inte innehåller alkohol.

Man kan ju hoppas på det senare. Jag är ingen förbudsivrare när det gäller alkohol. Istället önskar jag att förhållandet till alkohol avdramatiseras ordentligt, så att de unga lär sig att hantera det på egen hand.

One thought on “Fler funderingar om energidrycker”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *