18 årsgräns för energidrycker på Coop

Coop höjer ribban ytterligare ett snäpp och inför nu 18-årsgräns för köp av energidrycker i samtliga butiker.
Jag är kluven, måste jag säga. Trots att jag har en 13-åring i huset, och trots att han och jag har en ständigt pågående – men dock inte så dramatisk – beef om just de här sakerna. 15-årsgränsen som tidigare införts i ett antal butiker och kedjor kändes ok, men 18?
Jag är kluven, som sagt.

4 thoughts on “18 årsgräns för energidrycker på Coop”

  1. I mitt bostadsområde finns en högstadieskola och istället för skolmat blir det munkar, energidrycker och kexchoklad från Ica. Och jag får darrningar varje gång – GÅ OCH ÄT MAT.
    Så för min del är en åldersgräns på 18 år inget stort. Jag förstår å andra sidan inte varför man häller i sig energidrycker. Innehållet försätter kroppen i ett sådant tillstånd av stress samt att man blir hög på socker. Peka på någon viktig funktion som de fyller så ska jag kanske ändra uppfattning men än så länge. Klart som fan att det ska vara 15-årsgräns. Mindre självklart att det ska vara 18-årsgräns men man är mer färdigväxt vid 18 än vad man är vid 15.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *