Raggmunk på burk

Jodå. Det finns!

Och jag har provat. Raggmunk på burk kommer från Lindahls Mejeriprodukter, företaget som lärde svenskarna att använda den tjocka turkiska yoghurten till allt möjligt.

raggmunkRaggmunksmixen säljs i samma halvlitershinkar som den turkiska yoghurten, och är klar att stekas.

Men den är faktiskt också lite svår att steka. Det är i princip omöjligt att få till dem på det där snygga pannkaksliknande sättet. Jag vet att det finns de som gör raggmunk i våffeljärn, det känns nästan som om det skulle funka bättre med mixen. Åtminstone ur en estetisk synvinkel.

Sen har vi ju det här med smaken. Den är inte på något sätt obehaglig, men den första associationen är ändå till industritikkverkade potatisbullar från barndomens skolbespisning.

Och det är lite syn, för annars är ju detta en perfekt produkt att ha ståendes hemma i kylen.

10 thoughts on “Raggmunk på burk”

  1. Lindahls alltså…är det inte fult att kalla yoghurten för turkisk eller grekisk när den är tillvekad i tyskt mejeri? Jag skulle kalla det för vilseledande.

  2. Det vet jag inte om jag håller med om. Turkisk yoghurt är ju en typ av yoghurt, liksom. Lindahls svenska konkurrenter gör för övrigt likadant.

  3. Hehe, jag har sett annonser för den där burken och velat testa. Men klart, låter det för bra för att vara sant så är det förstås för bra för att vara sant.

    Och jag läste innehållsförteckningen på deras sajt: den innehåller ju varken ägg eller mjölk! Snarare rårakor i blasklag…

  4. Jag får rysningar bara jag tänker på skolans potatisbullar och raggmunkar. Tyvärr skrämde skolans mat mig så mycket att det tog år innan jag vågade prova många rätter igen. När jag väl gjorde det insåg jag att det inte ens var samma maträtt. Det var ju gott!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *