Helgens smörigaste fynd

…gjordes på Coop Forum i Kungsbacka. En riktigt fin butik, för övrigt, förutom kundvagnarna. Dom var av någon plastig modell, och den första vi fick tag i hade rämnat helt i skarven mellan sida och bakstycke. Med tanke på att butiken öppnade under… 2008, tror jag, så vittnar inte dte om någon vidare kvalisort.

Men det var ju den här jag skulle visa:

Både IT-mamman och jag garvade när vi såg den.

Sen tyckte hon att jag skulle ställa tillbaka den.

“Varför då?”, svarade jag.

“Men… Vi kan ju inte köpa en sån!”

Så är det nog många som tänker. Det har jag full förståelse för. Men jag brukar hysta ned två 600-grams Bregott i kundvagnen varje vecka. Det är 1,2 kg. Den här byttan rymmer två kg. Och bäst före-datum är den tredje augusti.

Så egentligen borde vi köpa två.

Och egentligen borde även affärerna i min by köpa tvåkilosförpackningar från Bregott-fabriken.

One thought on “Helgens smörigaste fynd”

  1. Men det är ju inte ekologiskt ju. 😉

    Har för övrigt observerat ett intressant fenomen på min lokala ica-maxibutik. För ekologiskt bregott i asken med 300 g betalar jag ca sju kronor mer per kilo jämfört med vanligt normalsaltat oekologiskt. Samma jämförelse på byttorna med 600g ger en prisskillnad på ungefär 20 kr per kilo. Kan du säga om det verkligen är rimligt? Jag hittar ingen rimlig förklaring till det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *