Förskolemat

Jag sitter på ett seminarium i Göteborg. Ämnet är “Maten i förskolan” och det är superintressant! Framför allt vansinnigt roligt att se så många människor som är engagerade i den här frågan.

Just nu pratar Heléne Gustafsson, som är projektledare för Måltid Backa, ett pilotprojekt i Göteborgs Stad. Och innan hennes dragning pratade jag med en grupp från Norges första skolrestaurang.

Imorse försökte jag förklara för Lilla Larsson vad jag skulle göra.

“Jag ska åka till Göteborg och träffa en massa folk som lagar mat till barn på dagis.”

“Som Gunvor?”, svarade hon.

Precis. Gunvor är förstås mattanten på Lilla Larssons dagis. Hon är visserligen inte här, men ändå. Det känns ju lite kul att äntligen kunna förklara för min lilla dotter vad det är jag gör på dagarna egentligen. Med lite tur kanske hon fattar att jag faktiskt har ett jobb.


One thought on “Förskolemat”

  1. Jag arbetar i förskolan och där jag arbetar är maten under all kritik, bara massa färdigrätter, dålig variation och ingen större eftertanke gällande nyttighet och hur det ser ut på tallriken. Ändå ska de kalla sig hälsoinriktade i detta område av Göteborg. Vore intressant att få veta vad de kom fram till på matseminariumet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *