Snack om matpriser

Fick just en inbjudan till ett frukostseminarium om matpriser. Som du kanske känner till, så är jag lite insnöad på just denna fråga.

(Och om du inte känner till det, så kanske jag ska förtydliga mig lite: Jag gillar inte det ständiga tjatet om att priserna på mat behöver sänkas, för det är det som är orsaken till många av problemen i livsmedelssektorn idag, med skandaler, fusk och annat.)

Så jag borde givetvis åka på det där seminariet.

Men det är givetvis omöjligt.

  • Seminariet är i Stockholm.
  • Imorgon.
  • Klockan åtta.
  • Jag har en sjuk dotter att ta hand om.

Slutsats: det vore önskvärt med en liiiten vink. Liiite grand i förväg. För Sverige slutar ju inte utanför tullarna.

Jag skulle kunna bli riktigt upprörd över sånt här. Men det blir jag inte längre, för när jag ser vilka som deltar i seminariet så tror jag mig kunna referera det hela rätt hyfsat utan att ens åka dit. Jag kanske rentav ska vara glad att jag blev besparad en resa helt i onödan.

3 thoughts on “Snack om matpriser”

  1. FYI – jag har klagat hos jordbruksministerns pressekreterare, som faktiskt kunde hålla med om kritiken, och undrade hur långt i förväg vi ville veta istället. Så det lönar sig att protestera!

  2. Jag tänkte detsamma, men det var ju bra att du tog tag i det.
    Hur långt innan är ju en rätt konstig fråga. Men det fattar hon nog själv att 20 timmar innan är för lite. Det är väl katten för lite ÄVEN om man finns i Stockholm?

  3. Ja, man kan ju tycka det… men de stockholmsbaserade medierna brukar köra med taxiblock, så det går att göra hyfsat snabba utryckningar. (Däremot ska varenda resa *utanför* tullarna helst beslutas på nåt sketans möte någon vecka i förväg…)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *