Dagens kiwi

Idag har jag varit i Malmö och lyssnat på ett seminarium. Jag har också intervjuat föredragshållaren, Julian Mellentin. En engelsman, bosatt i Nya Zeeland och tillika en av världens absoluta auktoriteter när det gäller marknadsföring av hälsolivsmedel.

Han är en kul kille, vi fick bra kontakt och seminariet var oerhört intressant.

Jag skulle kunna skriva massor om detta. Det har jag förresten redan gjort, till mitt nyhetsbrev Foodwire.

Men här tänkte jag faktiskt nöja mig med att bjuda på en ganska fantastisk liten munsbit.

Om kiwi.

Först av allt: visste du att den genomsnittlige köparen av en kiwifrukt är över 50 år? Det har kiwiodlarna på Nya Zeeland tagit reda på, och i samma undersökning fick man även veta att yngre människor tycker kiwi är jättegott – men bökigt. Det är söligt och krångligt att skala och äta, och därför struntar yngre människor helt enkelt i kiwi.

Som kiwiodlare kan man lätt gripas av panik inför ett sådant faktum. Men Nya Zeeländarna ger sig inte så lätt. Därför har man utvecklat kiwibäret. Det kan du se på bilden ovan. En mindre variant av kiwifrukten, som dessutom inte behöver skalas.

Hur lång tid det dröjer innan vi kan köpa kiwibär i vår lokala butik kan jag inte svara på. Men jag är väldigt nyfiken. Blir nog tvungen att ta en sväng till Nya Zeeland och smaka, faktiskt…

2 thoughts on “Dagens kiwi”

  1. Alltså, jag äter mycket kiwi eftersom jag fick tipset att man inte behöver skala dem, funkar tokbra!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *