Varuprov

Fick ett telefonsamtal igår, från Posten. 

“Det ligger ett paket här till dig som vi tänkte skicka tillbaka. Är du säker på att du inte vill ha det?”

Det visade sig att Posten missat att ankomstergistrera paketet, varför jag aldrig fått någon avi. När jag hämta det och öppnade, visade det sig innehålla ett paket Kellogg’s Special K med choklad och jordgubbar. Samt en förpackning med bröd. 

Special K käkade jag till frukost idag och fick genast dåligt samvete. Godis i en frukostförpackning. Hm. Bäst att ta en tallrik till, detta kommer att försvinna med blixtens hastighet. 

Men brödet. Det finns mycket att säga om brödet. Först av allt så är det en sort som leverantören tvingades återkalla strax efter lanseringen, sedan man upptäckt glasbitar i en säck med melonkärnor, som används på brödet. 

Kanske lika bra att man inte behövde käka det. För brödet kan väl inte vara ätbart efter att ha legat på Posten i en månad? 

You tell me. Det fanns ingen datumstämpel på brödet, och hade jag inte vetat att paketet legat på Posten i en vecka, hade jag nog smakat. Det är mjukt och fint, till synes helt opåverkat av lagringen och utan synligt mögel eller andra skavanker. 

Det gör mig lite skraj, faktiskt.

One thought on “Varuprov”

  1. Om du inte slängt brödet än skulle jag vilja föreslå ett litet experiment. Öppna upp brödpåsen en stund och släpp in luft. Lämna för observation några dagar.

    Om brödet fortfarande inte har möglat är det förmodligen fullt med konserveringsmedel.

    Har däremot brödet börjat mögla efter du öppnat det tyder det på att Skogaholm har en ren samt bakteriefri produktion- och förpackningsmiljö.

    Jämför med finska Uotilan Leipomo som har ersatt konserveringsmedel med renrumsteknik för att förlänga hållbarheten på sitt bröd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *