Lussestress

Jag vet, det är den 15:e idag. Men i vår familj är det bara halvtid i Luciafirandet. För i eftermiddag ska Lilla Larsson och hennes dagiskompisar köra sin rutin. Den blir utomhus i år, och ingen är mer tacksam än jag – och alla andra föräldrar som förut bevistat dagisets lussefirande i en lekhall sprängfylld till bristningsgränsen av skrikande, gråtande, hostande, nysande och kallpratanade barn, föräldrar samt mor- och farföräldrar. 

Utomhus blir kanon. Särskilt med tanke på att dagiset i år har en extra avdelning, hitflyttad från ett annat dagis under ombyggnad. 

Imorgon kväll blir så sista luciafirandet för i år, och envisa rykten gör gällande att min tolvårige son Magic ska vara lucia. Uppgifterna har bekräftats av den utpekade, men i övrigt är arrangörerna förtegna om omständigheterna. Nåväl, han är faktiskt blond. Och långhårig. Det blir säkert kalasbra. 

Men nu måste jag jobba! Dagisets lussefirande börjar 15.30. Innan dess ska jag klämma in en normal arbetsdag och lite till.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *