Ha! Det var väl det jag trodde

Renova, som numera sköter sophämtningen även i min kommun, har sin egen metod för källsortering. Grundprincipen tycks vara att sopor är sopor, oavsett om de är sorterade eller inte.

Tänk, det har jag alltid också tyckt. Särskilt när jag kör I MIN BIL till de tre kilometrarna till återvinningen, med några kassar i bagaget. Bra för miljön? Snarare aktiv dödshjälp, om du frågar mig.

3 thoughts on “Ha! Det var väl det jag trodde”

  1. Exakt detta fick vi höra under en föreläsning under en (ganska menlös) kurs i hållbar utveckling på lärarprogrammet. Renova bränner soporna, vilket alstrar värme, som återvinns. Jättebra. Men menlöst att vi sopsorterar när soporna ändå blandas och bränns.

    Föreläsaren berättade också om ett plaståtervinningsföretag han besökt. Där pressades diverse plast ihop till balar. Som sedan skickades tillbaka till Renova för att… brännas. Tillsammans med andra sopor. Motiveringen var att det var lättare att hålla en och samma temperatur om man eldade stora klumpar istället för blandade sopor. Så plasten kördes först till Skåne, för att packas ihop i balar, för att sedan köras tillbaka till Göteborg för att eldas upp tillsammans med andra sopor.

    Så vad gör man?

    Ozzys senaste bloggpost..Själv är bäste dräng!

  2. Största idiotin tycker jag ändå är att folk ska köra i varsin bil och lämna soporna. I Helsingborg hade vi ett extra skåp bredvid soptunnan, där vi sorterade. Istället för en sopbil i veckan kom två varannan vecka: en tog säcken, den andra tog åptervinningsgrejset. Genialt, men jobbigt för sopgubbarna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *