Livstecken

För den som till äventyrs undrar: jag lever. Och fullkomligt vräker bort min dyrbara tid på trams som att försöka reparera Magics dator, som igår oväntat slutade fungera samt att mixtra med en ny videokamera, som jag precis köpt. Den gamla har lika mystiskt upphört att fungera. 

Köksbordet ser ut som nördarnas tomteverkstad, det är datorer och hårddiskar högt och lågt. Men reparationsförsöken har jag gett upp, efter ett synnerligen seriöst försök. Nu handlar det om data recovery: att få med sig det som är viktigt från hans hårddisk. 

Sedan blir det inlämning på verkstan i Göteborg och en stilla bön om att den går att reparera. 

Annars uppenbarar sig ett mycket intressant I-landsproblem. I den här familjen har sönerna alltid haft varsin dator = mina avlagda. Men om den här datorn säckar ihop, finns det inget överblivet som faktiskt funkar för Magics behov. Han pular till exempel rätt mycket med musik och film, och det går helt enkelt inte med en gammal iMac, hur gärna jag än skulle vilja. 

Samtidigt behöver Magic en dator. Men det känns som en rätt främmande tanke att köpa en ny till honom. Dom kostar ju mycket pengar. 

I-landsproblem, som sagt. Men det kanske vi inte ska ta ut i förskott, ändå. Nu när det är jul och allt.

One thought on “Livstecken”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *