Utmanad igen!

Andra gången på bara några dagar. Hur ska detta sluta? Nu är det Lena som vill veta, och jag svarar lydigt.

OM DU

…. hade varit en hund, vad hade du varit för ras? Enligt det här testet, som Lena tipsa om, är jag en Engelsk Bulldogg. Jag vet inte, det kanske stämmer. Inte direkt bildskön, men kanske lite kul ändå. Med en gnutta cool brittisk charm och värdighet. Kanske. Fast jag känner mig nog mer som nån form av slitvarg. En vallhund, kanske? Eller egentligen en sån där Siberian Husky, en slädhund som bara springer och springer. Finge man välja finns dock bara ett alternativ: Milou, Tintins lille vovve. Überhunden, liksom. Han är väl nån slags foxterrier, tror jag. Initiativrik och med en förmåga att klara sig i alla lägen. 

… fritt fick välja ett annat yrke än det du har i dag, vad skulle det då vara? Välja fritt? Ojdå. Svårt val, men rockstjärna ville man ju alltid bli. Eller fotbollsproffs. Stå upp-komiker eller abnormt framgångsrik författare, kanske? Fast om man skulle vara lite mer realistisk borde jag nog hålla mig vid min läst. Det enda jag egentligen anser mig vara hyfsat bra på, är att skriva.

… ensam fick fatta beslut om tre saker som ska gälla i hela världen, vad skulle det vara? 1. Att fattigdom och svält skulle förbjudas. 2. Att barn och ungdomars rättigheter skulle värderas ordentligt. 3. Att Gais alltid vinner Allsvenskan – men inte utan dramatik. 

… vann tio miljoner, hur skulle du använda pengarna? Hm. Svårt, men först av allt skulle jag nog lösa in lånen på vårt hus. Sedan skulle jag köpa en liiiten stuga på nån holme nånstans och… va? Är pengarna redan slut? Okej, då gör vi såhär istället: Lösa in lånen, köpa ett hus vid Medelhavet och ett i fjällen. Då kanske pengarna räcker. Och det kanske blir lite över så vi kan åka till våra hus och bada och åka skidor.  

… endast fick äta en enda sak resten av ditt liv, vad skulle det vara? Jag snor Lenas svar på den: Pasta. För jag får väl variera tillbehören?

… också bara fick dricka en enda sak, förutom vatten, vad blev det då? Kaffe. Mollbergs Blandning. Svart. Eller kanske Guinness. Nej, kaffe får det nog bli ändå.

… bara fick äga en enda hushållsmaskin, vad skulle det vara? Hushållsmaskin, hur definierar man det? Spisen? Tvättmaskinen? Dom två är svåra att undvara, tror jag. Kanske särskilt tvättmaskinen, ändå. Vi har ju bara saltvatten häromkring…

… bara fick använda en enda annan teknisk pryl, vad skulle det vara? Bara en enda? Hu. Jag borde kanske svara min nya dator. Men min iPhone är nog mer allsidig, faktiskt. Kanske. 

… vidarebefordrar den här utmaningen, hur många tror du nappar? Inte nån, faktiskt. För jag tror jag avstår från att skicka vidare. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *