Försöker impa på grabbarna

“Igår ändrade jag en artikel på Wikipedia”, utropar jag glatt vid frukostbordet. 

“Jaha”, svarar Magic med artigt intresse i rösten. Och tillägger: “Jag har skrivit en artikel och redigerat en.”

“Ja, jag har bara ändrat i en”, säger Legolas. 

WTF?!

Det är två barn jag pratar med. Den ene är tolv och den andre nio. De ska väl inte hålla på med sånt?

Jo. Visst tusan ska de göra det. För när de berättar om vad de pulat med på Wikipedia, så förstår jag att de är alldeles utmärkt väl kvalificerade att hålla på med sånt. Som vanligt är det jag som är i bakvattnet, när jag tyckte jag var lite cool.

Magic berättar att hans artikel handlade om kampsporten Taido, men han tror inte att det är den som ligger ute på Wikipedia nu. Sedan har han redigerat en detalj i artikeln om Sagan om Ringen, och Legolas har ändrat ett fel i artikeln om online-spelet Runescape.

“Artikeln som du ändrade, vad handlade den om då?”, frågar Magic.  

“Julmust”, mumlar jag. Mina söner ler överseende. De tycker nog om mig ändå.

6 thoughts on “Försöker impa på grabbarna”

  1. Du är inte ensam. Efter att ha frågat dig om råd vände jag mig till femtonåringen här hemma innan jag vågade ändra det där lilla årtalet.

  2. Jag låter inte mina barn ha datorn.
    På det viset kan jag än så länge ligga ett steg före.
    Men det håller nog inte så länge till.
    Jag har hört rykten om att de datar hos kompisar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *