Det finns bara ett sätt att stoppa dom

Fick just ett varuprov i posten:

Känns det bekant? Helt korrekt, Ahlgrens Bilar gjorde en begränsad upplaga med “chokladlackad” kaross inför julen 2006. Att dessa bilar inte var särskilt goda, kan du läsa här.

Den nya versionen av chokladbil kallas chokladsplashad. Det är väl ungefär lika töntigt som att kalla bilarna för chokladlackade, men skit samma: denna gången blev det rätt! Den förra versionen hade ett skal av en mörk choklad som smakade billig blockchoklad, nu har man istället valt en mjölkchoklad som funkar bättre ihop med den söta mintaktiga smaken på bilarna. 

Ett problem kvarstår dock: när bilarna dränks i choklad försvinner den där mjuka fluffiga känslan som man förknippar med färska Ahlgrens.

Fast egentligen visste vi ju redan det.

Bilar är hårda. Barn är mjuka. Eller nåt.

6 thoughts on “Det finns bara ett sätt att stoppa dom”

 1. Ahlgrens bilar,
  Var det ett konstruktivt inlägg?
  Om dina synpunkter på mörk contra ljus choklad?

  Bättre inlägg tack om det ska vara läsvärt.

 2. Jonas: Jag är rätt säker på att jag kommer att få Stora Journalistpriset för just det inlägget, faktiskt. Eller Nobelpriset i litteratur.

 3. För en massa år sedan fanns vingummibjörnar som var täckta med choklad och jag tyckte att dom var riktigt goda. Har du någon aning om de här är på väg ut i handeln och i så fall när?
  Jag saknar de bilpåsar som de hade ett tag där färgerna var uppsorterade, vita för sig, gröna för sig och röda för sig. Då kunde man köpa sina favvisar separat, vita och gröna i var sin påse 🙂

  Jessikas senaste bloggpost..Mer böcker

 4. Jag vill också ha tips om de där björnarna om du har några! De var och är jättegoda. Jag hittade dem i somras på lågprisvaruhuset http://www.snackan.com/ i Löttorp på Öland, men fick inte åka dit ock köpa fler när jag återupptäckt hur goda de var!
  Och just nu känns det som en väl lång bit att åka för att köpa lördagsgodis…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *