Fotboll och fröiga frallor

Jag ska börja med att säga det på en gång: Tack, det känns bra. 

Till er som inte fattar, kommer här en första ledtråd: makrill. 

Fattar fortfarande inte? Ok, en ledtråd till: änglar.

Nu då? Du börjar närma dig, tror jag. För det handlar såklart om fotboll. Historia, till och med. Som skrevs igår, när världshistoriens sista göteborgsderby spelades på Nya Ullevi. Och Gais krossade (nä, jag vet, men 1-0 är också en seger) Blåvitt. Makrillarna slog Änglarna.

Tack, det känns bra, som sagt. Tyvärr kunde jag inte vara där. Och med tanke på det röötna vädret är det ganska imponerande att nästan 30.000 personer masade sig dit.

Nåväl, nog om detta. Jag ska inte gnida salt (oops) i såren på eventuella blåvita besökare. Jag har varit Gaisare i över 30 år – jag vet allt om hur det känns när det egna laget förlorar.

Istället byter jag bryskt ämne och övergår till dagens frukost, som utgjordes av en halvliter kaffe och det här:

Polarbröds nya bröd Frisk & Fröig. Jag har sågat det mesta Polarbröd kommit med på senare tid, eftersom det oftast inte smakat något vidare. Men det här är riktigt gott. Brödet har en rustik smak med en härlig sälta, som kompas förtjänstfullt av svagt beska och syrliga toner från alla frön. 

Brödet är nämligen, precis som namnet antyder, fullt av frön. Det är som om någon tappat en påse fågelmat i degtråget. Och det är underbart, dels på grund av alla de goda smakerna, men också på grund av det härliga tuggmotståndet. Det knäpper och knasar överallt i munnen, och det gillar jag skarpt. 

Givetvis finns det dock även här några minustecken. Priset skulle kunna vara ett, men det är bara en gissning. För jag kommer inte ihåg vad det kostade, och jag tog inte vara på kvittot. 

Den största nackdelen är dock förpackningens storlek. Påsarna är på tok för små, och räcker inte ens till en frukost i min familj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *