Ok, nu är jag sent ute…

…men när jag kollar i dagens statistik, inser jag att det är ett par tips jag behöver dela med mig av. 

För det första: om du inte gjort detta än, så är det hög tid. Annars har du snart de små kräken i hela köket.

Bananflugorna, alltså. Idag har en bunt människor landat på denna blogg efter ett desperat googlande på termer som “utrota bananflugor”, “fälla fruktflugor” och “hur får man bort bananflugor?” Detta inlägg är troligen det som fått flest träffar av alla jag skrivit här under snart två år.

Det andra tipset har jag på omvägar fått av min gode vän Kocken från Borås. Det handlar som svaret på en annan fråga som lett någon hit idag: vad gör man om maten blir för salt? (Undra på att den hamnade här, förresten.) 🙂

Knepet är enkelt: lägg i bitar av rå potatis. Potatisen suger upp en del av saltet och kan lätt plockas ur efter en stund.

2 thoughts on “Ok, nu är jag sent ute…”

  1. Potatis och salt-tricket funkar inte. Sorry alltså. Jag har bedrivit empiriska studier i ämnet. Man kan prova med socker.
    Djna rss-funktioner har slutat funka förresten. Jag får inte upp dem i min prenumeration längre.

    Jessikas senaste bloggpost..Bisarra inre dialoger

  2. Empiriska studier? Det var värst. Jag har bara testat en gång, och då funkade det. Köttfärssås.

    RSS-flödena bytte såklart plats när jag uppdaterade och bytte tema, men om du klickar på den lilla oranga symbolen längst upp i högra hörnet, så får du den nya adressen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *