Brukar du läsa Matmagasinet? (Uppdat.)

Om du har senaste numret, ska jag faktiskt ta och utfärda en liten varning. I tidningen finns ett recept på äppelkaka som har ett grovt korrekturfel. I receptet står det att man ska ha i 20 muskotnötter, men egentligen ska det stå 20 riv muskotnöt. 

Att knapra i sig 20 muskotnötter är rent hälsofarligt och kan bland annat ge symtom som hallucinationer, kräkningar, svimningar och medvetslöshet.

Allers Förlag, som ger ut tidningen, har beslutat att dra in hela upplagan. Den kom i butik i början av veckan, och läsare har redan hört av sig till tidningen efter att de blivit sjuka. Jag fick veta det idag av en prenumerant på vårt nyhetsbrev, som tyckte vi borde sprida informationen. Så nu gör jag det, och tveka inte att sprida vidare, du också. Om vi hjälps åt, så kanske vi kan undvika att folk blir sjuka i onödan.

Uppdatering: Nu fick jag precis tag på tidningens redaktör, Ulla Cocke, och hon är förstås mycket bekymrad över det som hänt. Hon säger att man i nuläget vet om en person som insjuknat av kakan, men personen ifråga har även hunnit tillfriskna. 

5 thoughts on “Brukar du läsa Matmagasinet? (Uppdat.)”

  1. Allvarligt men samtidigt lite komiskt – vem får för sig att peta i sig 20 muskotnötter???

  2. Jag måste hålla med Martin. Hur många förpackningar hela muskotnötter måste man köpa? fyra eller fem? Visst är det allvarligt och man lär må som en bakfull iller om man tuggar i sig så mycket men tänker man inte lite är det rimligt att pytsa i tjugo muskotnötter? Även om man inte är matnörd liksom.

    Jessikas senaste bloggpost..Utmanad om böcker

  3. Nä, som sagt: det var ju många läsare som ringt och undrat om “de var kloka i huvet”, som redaktören uttryckte det. Så förnuftet har nog segrat i de flesta fall.

  4. Jag vet inte om man ska ta sig för pannan över att någon varit korkad nog att överdosera muskoten så kopiöst. Eller om man måste beundra tålamodet hos den ihärdige som orkat riva så många hårda muskotnötter.

    lisas senaste bloggpost..Nej, jag är inte målgruppen …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *