Återkommer vecka 99

Fick en hög med kokböcker med posten idag. Avsändare var ett av de större förlagen, och med i paketet fanns en följesedel där varje bok fanns med, samt en angivelse om “recensionsvecka”. 

Ok, jag vet ju hur det funkar. Förlagen (och skivbolagen och filmleverantörerna och många med dem) vill synka sina lanseringar. Helst vill de alltså att recensionerna publiceras samtidigt med att boken når butikerna. Det kan jag förstå, eftersom folk annars kanske kutar till boklådan och frågar efter en bok som inte finns. Det skapar badwill, och badwill will ingen ha, om man säger så. 

Men på några av raderna stod det “recensionsvecka 99.”

???

Eh. Såvitt jag vet går det väl inte mer än 52 veckor på ett år. Eller har jag missat nån EU-anpassning som ändrat på detta? 

Det där med vecka ditt och vecka datt har jag för övrigt aldrig gillat. Vad är det för fel på ett riktigt datum? De enda som vet vilken vecka det är, är människor som jobbar i skolan. 

Fast nu har jag hittat ett verktyg som kan hjälpa veckovilla personer som mig. Äntligen kan jag hänga med, jag också.

Fast vecka 99 lär jag väl inte hitta där, så jag hänger nog inte med i alla fall…

10 thoughts on “Återkommer vecka 99”

 1. Håller med, det här med veckonummer är fullständigt bisarrt! Om nån ger mig ett veckonummer som informtion brukar jag alltid kontra med att fråga vad det är för datum då. Mycket hellre tycker jag att de borde förväntas svara på det, än att jag ska förväntas hålla reda på veckonummer!

 2. Det lustiga är att om du frågar nån i mitten av april vilken vecka det är så kan ingen det – men fråga samma person när de har semester så kommer det som ett rinnande vatten “vecka 34, 35 o 36″… Och jag står där som ett fån…”jaha, jag går på semester den 11/7…”

  Samma sak(men lite OT) är julhelgen. Fråga nån den 3 januari och de vet redan hur nästa julhelg blir i fråga om ledighet “Jaaa du, i ÅR är det minsann en bra jul – tar bara ut 2 dagars semester och man får 2 veckor ledigt!!!” Otroligt jobbigt.
  (eller är jag bara gnällig?)

  xtians senaste bloggpost..We are all the winners….

 3. Skönt med denna stora enighet. Lustig detalj i sammanhanget är att min fru, som jobbat länge i skolans värld, men numera inte är lärare i den vanliga bemärkelsen, inte heller har koll på veckonumren längre.
  Och Xtians beskrivning av semesterplaneringen är ju som en spik i huvudet. 🙂

 4. Xtians kommentar är klockren, jag har fortfarande ingen _aning_ om vilka veckor jag hade semester. Men jag vet att det var från midsommar och fyra veckor framåt – kan inte missförstås av någon!

 5. Just veckonumren är en av de största svåra kulturkrockarna för oss som just återvänt till Sverige efter fyra år i utlandet. Vi står som fån när folk svänger sig med vecka si och så.. vilket slutade med att jag rent handgripligt fick sitta och skriva in veckonummer i familjens gemensamma (men brittiska) planeringskalender.
  Fick det till 53 veckor i år, hoppas jag inte skrev fel någonstans.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *