Tror faktiskt jag vågar rekommendera

IT-mamman har dragit till Marstrand. Där ska hon och kollegorna konferera i dagarna två, och jag hoppas de har det kalasbra, samtidigt som de får gjort massor. I hennes frånvaro passade jag på att testa en produkt som jag sneglat på ett tag: Icas färdiga kebabspett.

De ligger där i kyldisken och ser behändiga ut, varje gång jag går förbi. De får i vanliga fall ligga kvar, eftersom förpackningen bara innehåller fyra spett, och då räcker den inte riktigt till för hela familjen, medan två förpackningar blir too much. Men nu, när vi var en kvinna kort, blev det precis lagom.

Och gott, även om jag nog velat ha lite mer fräs på smaken. Nötfärsen på spetten blir lite för anonym i smaken. Det finns en variant som Ica kallar kebabspett hot, men den har inte min butik. Nu blir det lite hamburgare på en pinne över alltihop, och det slukade både Lilla Larsson och Legolas utan så där värst mycket tjat. Tillsammans med Criss Cuts (en slags kryddad ugnsstekt potatis), turkisk yoghurt och en burk med roliga tomater som Lilla Larsson ville köpa, så blev det en riktigt hygglig måltid. De roliga tomaterna var helt enkelt en blandning av olika sorter, med olika färg och form, vilket fick barnen att glatt mumsa i sig.

Jag tror nog att jag vågar rekommendera Icas kebabspett. Men testa gärna den heta varianten, om du får chansen (och hör av dig med rapport) eller krydda lite själv.

3 thoughts on “Tror faktiskt jag vågar rekommendera”

  1. Ingen större smakskillnad på de hottade tyckte vi. Men inte helt fel.
    Vi grillar och rakar ner i ett pitabröd, bör även kunna fungera i en sallad.

  2. Hm, misstänkte detta. Hottade saker är sällan riktigt hotta, i mellanmjölkens förlovade land. Tur att man kan krydda själv om man vill! Pitabrödet låter som en bra idé. Kanske korvbröd, till och med – om man har riktigt bråttom?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *