Nördar är vi allihopa

Två sjuka kids hemma idag. Magic har haft ont i halsen sedan igår. Hela skolan har allaktivitetsvecka, så han ska egentligen bada och spela pingis. Men sånt ska man inte hålla på med när man e sjuvk, så han sitter framför datorn och kollar på elgitarrer istället.

Han kommer in på mitt kontor sisådär sjuttifjortånn gånger om dagen och berättar om alla nya objekt han hittat. Just nu verkar han rätt inne på en USB-gitarr:

Med två lagom IT-nördiga föräldrar (varav en fallen rockstjärna, och det är inte min fru) kan en sådan faktor vara avgörande.

Apropå IT-nördigheter, uppvisar mellanbroder Legolas helt nya talanger på området. Han har startat en egen klubb i forumet på fuska.nu, och häromdagen startade han en tvättäkta nördblogg. Härom en annan kväll kom han och strålade av stolthet när han berättade att han lagt in en linje i ett inlägg på fuska, och hur han fått linjen i olika färger genom att kolla i koden hur en annan kille gjort.

Sedan satt vi framför TV:n och jag förklarade för honom hur de olika HTML-koderna för färger är uppbyggda.

Shit asså. Snacka om nördigt. Men kul!

Lilla Larsson är också hemma idag, eftersom hon vägrar sluta hosta och snora. Igår kväll hostade hon så mycket att hon fick upp medicinen jag gett henne.

Lilla Larsson uppvisar ännu så länge ganska vaga nördtendenser. Hon vill visserligen ha en egen dator, eftersom alla andra har det. Men inte vilken som helst.

“En liten”, säger hon och måttar upp en decimeter mellan sina små händer. Sen tillägger hon det viktigaste önskemålet: “Å råsa ska dänn va.”

Hittills har barnen alltid fått ärva mina avlagda datorer. Och någon rosa har jag inte på lager. Bara en orange: och en blå: har jag, men det var ju inte det hon ville ha.

Kan man måla en dator?

Nä, nån måtta får det vara. Jag kanske kan klä in den i rosa hyllpapper eller nåt.

4 thoughts on “Nördar är vi allihopa”

  1. Klart tjejen ska ha en råsa dator! Om hon så småningom ska leva upp till nördfaktorn i resten av familjen så gäller det att börja i tid!

  2. You bet, och japp, den finns i rosa. Däremot är inte den svenska versionen släppt riktigt än…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *