Drickpaus

Jag tar en paus i redaktörandet för att bringa er mina högst subjektiva åsikter om några nya produkter jag testat. Som ni förstår av rubriken och bilden ovan, handlar det om drycker den här gången.

Och frukt.

De e mycke frukt nu, kan man säga. Smoothies är det nya svarta, juicerna flödar och allt är bara frukt-ansvärt frukt-igt. Ordvitsar däremot, kan vara frukt-ansvärt tråk-iga.

Den första drycken jag tänkte berätta om heter Feel Good och har plockats till Sverige från Storbritannien av skånska Saturnus. Det här är en slags juice-hybrid, jag vet inte hur man ska beskriva den bättre. Det handlar om rena fruktdrycker, utan tillsatser enligt tillverkaren. Fast sen har man ändå tillsatt C-vitamin. Och i några av varianterna dessutom kolsyra…

Ni förstår. Jag är skeptisk till den här produkten, för den har ingen tydlig idé bakom ryggen. Utan tillsatser, nästan, liksom. Smaken då? Ja, den är helt ok, fast egentligen rätt blek i alla de varianter jag provsmakade på Gastronordmässan häromveckan. Jag känner inget för den här produkten, faktiskt. Den lämnar mig helt oberörd.

Då finns det en annan som jag diggar betydligt mer: Ubuntu Cola. Jag har skrivit om den förr, och det handlar alltså om en rättvisemärkt cola-dryck där 15 procent av överskottet går tillbaka direkt till sockerodlarna i Zambia och Malawi.

Den här colan är god, inte alls lika frän och påträngande i smaken som de gamla kändisarna. Smakmässigt ligger Ubuntu närmare Pepsi, tycker jag. Men smaken är mildare.

Sen har vi Chiquita Just Fruit in a Bottle (sug på det namnet! Långt som Zambezifloden) som är bananjätten Chiquitas bidrag till smoothie-regnet. Jag har tyvärr bara hunnit med att smaka en variant: ananas-banan, men jag kan konstatera att det är skumt att dricka banan. Mycket mysko känsla, den går inte hem riktigt hos mig. Annars är smakerna en hyfsad kombo, det känns sött och lite matigt på samma gång. Det är konsistensen jag hänger upp mig på, och därförfår den här tummen ned av mig.

Slutligen är vi tillbaks där vi började: Heinz Sunshine som du ser på bilden överst. Fruktdrycker – med tomat!

Tomatjuice känns inte precis hypermodernt, men detta funkar definitivt. Nu har man nämligen maskerat tomaterna med frukter och bär. Man känner bara en antydan av tomat, och den kompar rätt bra faktiskt. Personligen gillade jag varianten Skogens bär bäst, men Magic dunkade bestämt den andra flaskan i köksbänken och konstaterade:

“Den var godast.”

Citrusfrukter, hette den, och jag tyckte den var aningen för besk. Tomaten som spökade, kanske. Tomaten är annars säljargumentet här, eftersom den innehåller det nyttiga färgämnet lykopen, med vars hjälp Heinz hoppas kunna sälja dryckerna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *