Javisst? Kanske det

Jag har varnat er – det väller in nya produkter och jag håller på att gnaga mig fram genom högen.

Nu kommer vi till Javisst! ett nytt bröd från Pågen.

Vad säger jag om detta? Javisst? Nej, inte så där förbehållslöst, i alla fall. Jag börjar nämligen bli lite irriterad på den här trenden som årder inom brödbranschen där men till varje pris vill ha med ordet “fullkorn” på påsen, samtidigt som brödet inte ser särskilt fullkornigt ut.

Pågen har till och med en egen symbol (något som också irriterar mig, men det tar vi en annan gång), ett hjärta, på alla produkter som innehåller mer än 25 procent fullkorn.

Själv gillar jag fullkorn any day. Men då ska det vara fullkorn också, inte sånt här kompromissbröd. Ett riktigt maffigt danskt rågbröd med leverpa…

Nej. Förlåt.

Det där har jag skrivit förr, jag vet. Kan jag vara snäll och hålla mig till saken istället? Ok, om det är det jag vill, så. Visst. Fine with me.

Javisst är ett helt ok bröd, även om namnet är lite larvigt. Det har en ganska neutral smak med en brödig syrlighet på slutet. Konsistensen känns en aning platt och torr, dock utan att bli trist, eftersom skivorna är rätt tunna.

Brödet som sådant får godkänt. Men den trend det representerar – kompromissbröden – gillar jag inte. Jag vill ha mer av The Black Stuff. ‘Nuff said.

3 thoughts on “Javisst? Kanske det”

  1. Åh, vad jag håller med dig. Jag hatar alla “falska” nytto-bröd. Jag ska tamejsjutton ta fram BRA bröd och lansera!

    Tack för en underbar blogg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *