Let’s get this party started

Strax drar vi iväg på 70-årskalas. Kapten O, svärmors nya man, har uppnått denna aktningsvärda ålder, och jag kläder mig snart i min finaste Dressman-skjorta.

Presenten inhandlades igår: en finfin flaska Amarone, som jag hoppas ska smaka.

Idag har jag dessutom avhämtat en av dagens stora höjdpunkter: en hembakt moccatårta, som tillverkats av en gammal klasskompis pappa. Denne man är pensionerad busschaufför och numera Orusts okrönte moccatårtskung. Han har ärvt titeln från en gammal tant i Kungsviken, som numera är för gammal.

Roligt med busschaffis-tårtbagaren är att de flesta tror att hans fru gör tårtorna. Och han gör inte så mycket för att ändra på detta. Det verkar funka bäst, tror jag. Hur jämlikt vårt samhälle än är, så tror jag att en och annan tvekar inför att köpa tårtor som bakats av en gubbe…

Men det gör inte jag – hans tårtor är asgoda, som Magic hade sagt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *